Showing 1661–1680 of 2804

Q1661.Indus water Treaty was signed in

Easy
A 1960
B 1961
C 1962
D 1963
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1662."K" in Pakistan stand for ?

Easy
A Kashmir
B Kuffar
C Kabul
D Kamyab
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1663.Which province reforms were mentioned in Quaid e Azam Fourteen Points?

Easy
A NWFP and Balochistan
B Sindh and Punjab
C Sindh and NWFP
D Sindh and Gilgit Baltistan
Important Personalities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1664.1999 war also called as ?

Easy
A Afgan Civil War
B Kashmir Conflict
C Kargil War
D War in North-West pakistan
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1665.Which foreign leader addressed Pakistan assembly 3rd time?

Easy
A Xi Jinping
B Mahathir Muhammad
C Donain Trump
D Recep Tayyip Erdogan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1666.Which country and the united nations development program (UNDP) signed an agreement to help strengthen Pakistan's electoral process?

Easy
A Japan
B China
C America
D UK
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1667.Which of the following is a political dispute between India and Pakistan?

Easy
A Actual control
B Sir creek
C MacMohan Line
D None of these
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1668.Who among the following designed the National Flag of Pakistan ?

Easy
A Altaf Hussain
B Ahmad Chagla
C Ameer Kudwai
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1669.What is the duration of the National Anthem of Pakistan:

Easy
A 55 Sec
B 80 Sec
C 90 Sec
D None of these
National Symbols & Important Facts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1670.Which dam in Pakistan has the largest storage capacity?

Easy
A Mangla
B Gomal zam
C Tarbela
D Simli dam
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1671.Pakistan won the ICC T-20 world cup in 2009 who was the captain?

Easy
A shoaib malik
B younas khan
C Misbah-ul-Haq
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1672.How many time did Pakistan win Hockey world cup?

Easy
A 2 time
B 4 time
C 3 time
D 5 time
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1673.Who was the first captain of Pakistan Women ODI and Test Matches:

Easy
A Bismah Maroof
B Shaiza khan
C Sana Mir
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1674.Which city has the largest Hockey stadium in pakistan ?

Easy
A Karachi
B Peshawar
C Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1675.Bahadur Shah Zafar the last King trhe fallen Mughal Empire was sent to

Easy
A 'Chittagong
B Junagrah
C 'Rangoon
D Bengal
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1676.Which was the first country to recognize pakistan as an independent state?

Easy
A Iran
B Turkey
C Afghanistan
D Saudi Arabia
Foreign Relations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1677.As of 2023, Pakistan is included in the roster of FATF:

Medium
A (A) Black
B (B) Grey
C (C) White
D (D) None of these
Economy of Pakistan CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: White.

Q1678.After India's Independence, Moulana Abul Kalam Azad was appointed as:

Medium
A (A) Minister of Education
B (B) Speaker of the Lok Sabha
C (C) Minister of Finance
D (D) None of these
Foreign Relations CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: Minister of Education.

Q1679.The State of Swat was integrated into Pakistan in:

Medium
A 1968
B 1969
C 1970
D None of these
General MCQs CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 1969.

Q1680.Pakistan has been a member of the World Trade Organization since:

Medium
A 1995
B 1996
C 1997
D None of these
Economy of Pakistan CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 1995.