Showing 1741–1760 of 2804

Q1741.Now or Never" pamphlet was given by?

Easy
A Liaquat Ali Khan
B Muhammad Ali Jinnah
C Allama Iqbal
D Chaudhry Rahmat Ali
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1742.Which were the official languages in the 1956 Constitution of Pakistan?

Easy
A Urdu, Bengali, and English
B Urdu only
C Urdu and Bengali
D Urdu and English
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1743.Pakistan joined which block from 1979?

Easy
A SEATO
B CENTO
C NAM
D OIC
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1744.First hockey gold medal won by Pakistan in Olympics?

Easy
A 1972
B 1956
C 1964
D 1960
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1745.Cause of deforestation in Pakistan?

Easy
A Overgrazing
B Natural Disasters
C Industrialization
D Climate Change
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1746.Who is the first Field Marshal of Pakistan?

Easy
A General muhammad Musa
B General Ayub Khan
C General Yahya Khan
D General Zia-ul-Haq Geography
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1747.The boundary line Afghanistan is called: between Pakistan and?

Easy
A Line of Control
B Radcliffe Line
C Durand Line
D McMahon Line
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1748.In 2025, which Gulf country promised $1.2 billion in oil derivative assistance to Pakistan on deferred payment terms?

Easy
A Kuwait
B UAE
C Qatar
D Saudi Arabia
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1749.Military courts in Pakistan were established wil which constitutional amendment?

Easy
A 25th Amendment
B 18th Amendment
C 21 Amendment
D 22nd Amendment
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1750.The International Monetary Fund (IMF) is a institution established in?

Easy
A 1947
B 1941
C 1944
D 1951
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1751.The Green Revolution in Pakistan occurred during which decade?

Easy
A 1970s
B 1940s
C 1960s
D 1950s
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1752.In the 1960s, what type of basis did Pakistan provide to America?

Easy
A Nuclear testing bases
B Naval bases
C Air bases
D Miltary training bases
Defence & Strategic Affairs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1753.When did Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah become the President of the Constituent Assembly of Pakistan?

Easy
A July 1, 1947
B August 11, 1947
C August 14, 1947
D June 3, 1947
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1754.Pervez Musharraf came into power in which year?

Easy
A 2001
B 1947
C 2003
D 1999
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1755.When did the British Government end its control over the Indian subcontinent?

Easy
A June 3, 1947
B January 26, 1950
C July 4, 1946
D August 15, 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1756.Who was the last Viceroy of British India?

Easy
A Lord Ripon
B Lord Mountbatten
C Lord Wavell
D Lord Curzon
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1757.The Indian War of Independence took place in which year?

Easy
A 1965
B 1757
C 1947
D 1857
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1758.What was the term of National Assembly under the constitution of 1962?

Easy
A 7 years
B 4 years
C 6 years
D 5 years
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1759.Who established the Muhammdan Anglo Oriental College at Aligarh?

Easy
A Dadabhai Nauroji
B Muhammad Ali Jinnah
C Allama Iqbal
D Sir Syed Ahmad Khan
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1760.Pakistan's economy is mostly based on?

Easy
A Mining
B Industry
C Agriculture
D Services
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: C