Showing 1761–1780 of 2804

Q1761.The National Oil Refinery of Pakistan is located in which city?

Easy
A Multan
B Lahore
C Karachi
D Islamabad
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1762.Which of the following is a cash crop of Pakistan?

Easy
A Barley
B Wheat
C Cotton
D Maize
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1763.Which newspaper is published from both Pakistan and the UK?

Easy
A Nawa-i-Waqt
B Dawn
C Jang
D The Nation
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1764.hich is the best-selling English newspaper in Pakistan?

Easy
A The Express Tribune
B The Nation
C Pakistan Today
D Dawn
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1765."If there is any trouble in Asia, the only country that will stand by you is Pakistan,,,, as long as you will remember that, I have no doubt that our friendship will grow" who stated this?

Easy
A Imran Khan
B Ayub Khan
C Bhutto
D Zia ul HAq
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1766.Which of the following is the Sindhi Party?

Easy
A MQM
B ALM
C PPP
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1767.When did the Balochistan tribal leaders decide to join Pakistan?

Easy
A 14 August 1947
B 29 June 1947
C 11 August 1947
D 3 June 1947
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1768.Which commission came to India in 1927?

Easy
A Hunter Commission
B Cripps Mission
C Cabinet Mission
D Simon Commission
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1769.What is the minimum age required to vote in Pakistan?

Easy
A 25 years
B 16 years
C 18 years
D 17 years
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1770.When did Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah present his 14 Points?

Easy
A 1930
B 1916
C 1929
D 1928
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1771.Who is the current Foreign Minister of Pakistan as of 2025?

Easy
A Khawaja Asif
B Bilawal Bhutto Zardari
C Shah Mahmood Qureshi
D Senator Muhammad Ishaq Dar
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1772.26. Keti Bunder and Jiwani in Balochistan considered as?

Easy
A Ports
B Hill stations
C Deserts
D Rivers
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1773.Which dam is currently under construction in pakistan?

Easy
A Mangla Dam
B Bhakra Dam
C Diamer-Basha Dam
D Ting Tangi Dam
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1774.How many articles are there in the Constitution of Pakistan, 1973?

Easy
A 300
B 230
C 250
D 280
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1775.Which Mughal emperor was most famous for his calligraphy skills?

Easy
A Akbar
B Jahangir
C Babur
D Shah Jahan
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1776.What is the name of the gas pipeline between Pakistan and Iran?

Easy
A Gold pipline
B Peace Pipeline
C Iran-Pakistan Gas pipline
D North-South Gas pipline
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1777.Pakistan's culture is strongly influenced by which region?

Easy
A Africa
B South Asia
C North America
D Australia
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1778.When was the All-India Muslim League founded?

Easy
A 1920
B 1900
C 1911
D 1906
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1779.Which country is located to the north of Pakistan?

Easy
A China
B India
C Afghanistan
D Iran
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1780.In which year did Pakistan win the ICC Champions Trophy?

Easy
A 2013
B 2015
C 2019
D 2017
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D