Showing 161–180 of 883

Q161.What was the real (original) name of Hazrat Abu Bakr (R.A)?

Easy
A Abdullah Ibn Uthman
B Sulaiman bin Jaffer
C Abdul Rehman ibn Aouf
D Saraqa bin Jasham
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q162.The British Government arrested a few Moplahs from_______who wanted to organize the Khilafat Movement.

Easy
A Bombay
B Delhi
C Aligarh
D Kerala
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q163.Name the companion who got the title "Zou-Shadatian", Hazrat Muhammad (S.A.W) said about his testimony equal to two persons.

Easy
A Hazrat Huzaifa Bin Yamani (R.A)
B Hazrat Khuzaima Bin Sabit(R.A)
C Hazrat Ammar Bin Yasir (R.A)
D Hazrat Ubayy Bin Ka'ab (R.A)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q164.How many prayers led by Hazrat Abu Bakar Saddiue (R.A) during the days of illness of Holy Prophet Muhammad (S.A.W)?

Easy
A Fourteen
B Fifteen
C Sixteen
D Seventeen
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: D

Q165.What was the name of foster sister of the Holy Prophet (PBUH)?

Easy
A Hazrat Salma (R.A)
B Hazrat Ruqaiyayah (R.A)
C Hazrat Mariah (R.A)
D Hazrat Sheema (R.A)
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: D

Q166.What was the real (original) name of Hazrat Abu Baker (R.A)?

Easy
A Abdullah Ibn Uthman
B Sulaiman bin jaffer
C Adbul Rehman ibn Aouf
D Saraqa bin jasham
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q167.The British Government arrested a few Moplahs from_______who wanted to organize Khilafat Movement.

Easy
A Bombay
B Dehli
C Aligarh
D Kerala
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q168.Which Surah is known as Aroos-ul-Quran?

Easy
A Al-Rehman
B Al-Alaq
C Al-Baqarah
D Al-Asr
Quran PPSC 2020

Correct Answer: A

Q169.Name the woman, after Hazrat Khadija (RA) who embraced Islam?

Easy
A Ummay Aimen
B Lababa bint Haris
C Buraida Aslami
D Hazrat Samiya
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q170.What is the name of the Hadith, which is according to the Holy Quran, and reason?

Easy
A Hadith Sahih
B Hadith Qauli
C Hadith Mashoor
D Hadith Mauzoo
Hadith & Sunnah PPSC 2020

Correct Answer: A

Q171.The ring of the Holy Prophet (PBUH) made by:

Easy
A Saad bin Abi Waqas
B Abu Ayyub Ansari
C Ya'la bin Umayyah
D Uthman bin Affan
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q172.The ring of the Holy Prophet (PBUH) was made by:

Easy
A Saad Bin Abi Waqas
B Abu Ayyub Ansari
C Ya'la Bin Umayyah
D Uthman Bin Affan
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q173.Pupil of Hazrat Abu Hurrairah RA?

Easy
A Hazrat Ali RA
B Hazrat Hammam ibn Munabih
C Hazrat Rehman bin Oof
D Hazrat Saad bin Abi Waqas
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q174.How many Salats were made obligatory during the Miraj?

Easy
A 5
B 7
C 9
D 11
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: A

Q175.Hazrat Amina RA, mother of Hazrat Muhammad SAW belonged to which tribe?

Easy
A Banu Umayya
B Banu Khazeema
C Banu Asad
D Banu Zohra
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q176.Age of Hazrat Noah A.S was?

Easy
A 750 years
B 850 years
C 950 years
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q177.Name of the slave of Hazrat Khadija R.A who accompanied the Holy Prophet SAW in Syria business tour?

Easy
A Utba
B Musaib
C Maisra
D None of these
Beliefs & Faith PPSC 2020

Correct Answer: C

Q178.وہ وصفی نام جو کسی خصوصیت یا وصف کی وجہ سے عوام و خواص میں مشہور ہو جائے کہلاتا ہے۔مثلاً ابراہیم خلیل اللہ، شاعر مشرق علامہ اقبال

Easy
A کنییت
B تخلص
C خطاب
D لقب
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q179.Hazrat Umar martyred in which month of Islamic Calender?

Easy
A Muharram
B Saffer
C Zil-e-Hajj
D None of these
Pillars & Worship PPSC 2020

Correct Answer: C

Q180.Shab-e Miraj incident takes place on?

Easy
A 27 Rajab
B 17 Rajab
C 17 Ramzan
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A