Showing 1821–1840 of 2804

Q1821.Who is the founder of the National Bank of Pakistan?

Easy
A Quid-e-Azam
B Liaqat Ali khan
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1822.Who is the main author of Pakistan resolution?

Easy
A Quid-e-Azam
B Allama Iqbal
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1823.Which is called sports city of Pakistan ?

Easy
A Lahore
B Karachi
C Sialkot
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1824.Which sector of Pakistan payed most taxes?

Easy
A Salaried Class
B Non Salaried Class
C Upper Class
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1825.Which Commission was opposed by all Indian Political Parties in 1928 :

Easy
A Simmon Commission
B Shimla Commission
C Shimla Deputation
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1826.Pakistan's highest military award is?

Easy
A Sitara e imtiaz
B Nishan e Pakistan
C Nishan e Haider
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1827.Which one of the following is the Landlocked country?

Easy
A Pakistan
B Nepal
C Bangaldesh
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1828.Portugal share border with which country?

Easy
A Pakistan
B India
C Spain
D Germany
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1829.Ran Of Kutch lies in?

Easy
A Bhutan
B Nepal
C Sir Creek
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1830.What is the location of Pakistan in longitude?

Easy
A 61' E to 78' E
B 65'E to 71 ' E
C 66' E to 71 ' E
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1831.According to Pakistan and KSA prisoner agreement how many Pakistani prisoners will be returned?

Easy
A 2100
B 2107
C 2110
D 2120
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1832.Who is attorney general of Pakistan?

Easy
A Mansoor Usman Awan
B Anwar ul Haq
C Mubashar Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1833.What is the name of Pakistan and Bahrain Military exercise?

Easy
A Al Badar
B Al Uhad
C Al Amal
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1834.Transgender Act was passed in Pakistan?

Easy
A 2016
B 2017
C 2018
D 2019
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1835.Annulment of partition of Bengal?

Easy
A 1910
B 1911
C 1912
D 1913
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1836.When sixth census held in Pakistan?

Easy
A 2010
B 2016
C 2017
D 2018
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1837.Operation Swift retort in retaliation to which Indian operation ?

Easy
A Balakot Strike
B Sir creek Strike
C Makran operation
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1838.Who was the first speaker of the national assembly of Pakistan ?

Easy
A Allama Iqbal
B Quide Azam Muhammad ALi Jinnah
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1839.Who was the first chief executive in Pakistan?

Easy
A General Pervaiz Musharraf
B General Musa Khan
C General Yahya Khan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1840.Mount Elbrus is located in which country?

Easy
A Russia
B China
C Pakistan
D Canada
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A