Showing 1841–1860 of 2804

Q1841.First Asian Games were held in which country?

Easy
A India
B Pakistan
C Sri Lanka
D Maldieves
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1842.In 1942, Pakistan didn't take part in?

Easy
A Sawadeshi Movement
B Non- Cooperation Movement
C Civil Disobedience
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1843.Name of viceroy at the time when AIML formed?

Easy
A Lord Baden Powell
B Lord Wallington
C Lord Minto
D Lord Mountbatten
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1844.First census of Pakistan was held in ?

Easy
A 1950
B 1951
C 1952
D 1953
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1845.Which party has most seats in the senate of Pakistan?

Easy
A ML_N
B PTI
C PPP
D MQM
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1846.Indus Valley civilization is present in which areas of India and Kashmir?

Easy
A Gujrat and Jamuu
B Mumbai
C Calcutta
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1847.ML_1 Railway Project is part of which corridor?

Easy
A CPEC
B BRI
C CELAC
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1848.According to UNDP, what is Pakistan's rank among climate -affected countries?

Easy
A 7th
B 8th
C 9th
D 10th
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1849.In which year Sir John Marshall discover the Indus Valley Civilization?

Easy
A 1921
B 1922
C 1923
D 1924
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1850.Who is the Father of the nation of Pakistan?

Easy
A Allam Iqbal
B Quid-e-Azam
C Sir syed Ahmad khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1851.Which was the first state to accede to Pakistan?

Easy
A Qalat
B Chitral
C Bahawalpur
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1852.TAPI Gas pipeline route passes through?

Easy
A Turkmenistan- Afghanistan-Pakistan-India
B Pakistan - India
C India - Afghanistan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1853.Which Athlete throw Javelin in 2025 from Pakistan?

Easy
A Sohail Abbas
B Arshad Nadeem
C Waqar Younas
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1854.Current permanent representative of Pakistan to UNO?

Easy
A Asim Muneer
B Asim Iftikhar Ahmad
C Iftikhar Muhammad Ch.
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1855.Estimated GDP of Pakistan according to IMF for 2025 is?

Easy
A 4
B 5
C 3
D 2
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1856.Roshan Samaji Khidmat launched by Pakistan Government?

Easy
A For Pakistanis
B For overseas Pakistanis
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1857.Pakistan's Airforce head Zaheer Ahmad Babur visited which country for cooperation in April 2025?

Easy
A Italy
B China
C America
D India
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1858.Who is Chief Justice of Pakistan in April 2025?

Easy
A Yahya Afridi
B Mansoor Ali
C Attarminallah
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1859.Ayesha Malik is the?

Easy
A 1st judge of supreme court of Pakistan
B 1st judge of High court of Pakistan
C 1st judge of High Court of Punjab
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1860.In 1953 riots in Pakistan occurred due to whom?

Easy
A Qadiya
B Ahmadya
C Molivis
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B