Showing 1861–1880 of 2804

Q1861.Who presented the idea of Muslims independence in the Allahabad address in 1930?

Easy
A Sir syed Ahmad khan
B Allama Iqbal
C Muhammad Ali Jinnah
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1862.The 8th amendment in the constitution of Pakistan relates to which article ?

Easy
A Article 58 (2B)
B Article 58
C Article 59
D Article 60
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1863.ML1 Railway project constructed under funds of ?

Easy
A BRI
B CELAC
C CPEC
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1864.First census of Pakistan was held in which year?

Easy
A 1951
B 1952
C 1953
D 1954
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1865.Legal Framework ordinance issued by Pakistan's President Yahya khan?

Easy
A 1950
B 1960
C 1970
D 1980
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1866.CASA 1000 connect Pakistan to which countries?

Easy
A Kyrgyzistan and Tajikistan
B Afghanistan
C Iran
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1867.Money bill is passed in?

Easy
A Senate
B National Assembly
C From both national assembly and senate
D None of the above
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1868.What is the Section 161 of the Pakistan Panel Code(PPC) deal with?

Easy
A Public servant taking gratification other than legal remuneration in respect to an official act
B Public servant is not taking gratification other than legal remuneration in respect to an official act
C Both of the above can be
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1869.Department\" in the PERA Act refers to?

Easy
A Sindh Government
B Balochistan Government
C KPK Government
D Punjab Government
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1870.Political party against the integrity of Pakistan banned by?

Easy
A Civil Court
B Session court
C Supreme court
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1871.Pakistan state known as in constitution 1973?

Easy
A Republic of Pakistan
B The Islamic Republic of Pakistan
C Both A and B
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1872.In the case of person detained under a federal law under article 10 who was the head.

Easy
A CJP of Pakistan
B PM of Pakistan
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1873.Pakistan defeated whom in the first Hockey World Cup final?

Easy
A Pakistan
B England
C Australia
D Spain
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1874.Pakistan was runner-up in which ICC Cricket World Cup?

Easy
A 1992
B 1996
C 2004
D NONE OF THESE (1999)
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1875.Who was the champion Snooker from Pakistan?

Easy
A Muhammad Asif
B Haider khan
C Ali Pasha
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1876.Sukkur to Hyderabad Motorway M6 is the part of which subject?

Easy
A CPEC
B BRI
C CELAC
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1877.Which body looks after coordination between the provinces and the central government in Pakistan?

Easy
A Inter Provincial Committee
B Council of Common Interest
C Provincial Committee
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1878.Kuchnai Saar Mountain is in which country?

Easy
A India
B Japan
C Korea
D Pakistan
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1879.Nationalisation policy was introduced by:

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Benazir Bhutto
C Zulfikar Ali Bhutto
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1880.Sukkur to Hyderabad Motorway M6 is the part of which project?

Easy
A CPEC
B Belt and Road Initiative
C Motorway Project
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: A